Recepty z maku

pečené makové buchty

Pečené makové buchty

Dnes už je to možno aj vzácnosť vidieť niekde buchty s makom. Je to však dobrota, na ktorej si pochutil aj sám kráľovský kuchársky učeň, keď mu ich dala ochutnať princezná Lada.

Recept je na 15 – 20 kusov a zaberie Vám asi 90 minút.

NÁŠ TIP : miesto výroby plnky použite našu Makovú nátierku

Gabikin makový biskvit na sviatočný stôl

Vyskúšajme na sviatky upiecť koláč, kde múku nahradí mletý mak. Okrem neho môžete podľa Gabiky do cesta pridať ešte 5 lyžíc makovej múky.

babkine makové šúľance

Babkine makové šúľance

Kto by nepoznal výbornú slovenskú klasiku.

Vyskúšajte na recept na 5 porcií, príprava trvá asi asi 40 minút, najlepšie chutí s Makom z Jarnej.

Čerešňovo - maková ťahaná štrúdľa

Čerešňovo – maková ťahaná štrúdľa

Existuje vôbec niekto, kto nemá rád štrúdľu?
Upiecť sa dá na veľa spôsobov. My si ukážeme slovenskú klasiku a naučíme sa, ako sa ručne ťahá cesto.

Máme pre Vás aj pripravený video návod, kde som ťahala cesto vo Fresh Markete v Bratislave.

Vyskúšajte náš recept, budem rada, ak nám dáte vedieť, ako sa Vám podarilo vytiahnuť cesto.

snehovo maková štóla

Snehovo – maková štóla

Náš tip na Vianočný stôl. Vyskúšajte tieto Vianoce s nie celkom bežnou dobrotou, ktorá nie je časovo veľmi náročná.
Recept je na 6 porcií a zaberie Vám asi 60 minút.

Makové smoothie

Smoothie s makom

Na podporu Vašej imunity a zdravého životného štýlu vyskúšajte na raňajky nápoj plný vitamínov a zdravia – smoothie s makom.

recept na lekvárové perky s makom

Lekvárové perky s makom

Obmeňte Váš obedové jedlo na túto sladkú maškrtu, určite nebudete ľutovať.

Recept je na 4 porcie a zaberie Vám asi 45 minút.

PIKANTNÝ OLIVOVÝ QUICHE RECEPT

Pikantný olivový Quiche

Skúste túto francúzsku pochúťku. Určite nebudete ľutovať.
Príprava je jednoduchá, chuť skvelá.”Kiš” je vhodný aj na pôstne Veľkonočné dni, pretože neobsahuje žiadne mäso.

Recept je na 8 porcií a zaberie Vám asi 80 minút.

BOBÁLE (PUPÁČKY, OPEKANCE) s MAKOM a MEDOM

Bobále (pupáčky) s makom a lesným medom

Vo väčšine rodín na Slovensku nesmie chýbať na Štedrú večeru aj tradičný pokrm, ktorý má mnoho názvov, väčšina ho pozná ako
BOBÁLE , PUPÁČKY , PUPÁKY alebo OPEKANCE S MAKOM a MEDOM.

Recept je na 5 porcií a zaberie Vám asi 50 minút.

ZEMIAKOVÉ PAGÁČE S MASŤOU A MAKOM

Zemiakové pagáče s masťou a makom

Skúste na oslavu či už silvestrovskú alebo akúkoľvek inú pripraviť aj túto známu a obľúbenú pochúťku.

Recept je na 40 kusov a zaberie Vám asi 70 minút.